Cele 11 echipe de studenți din cadrul Innovation Labs si-au prezentat pe 22 mai produsele finale dezvoltate timp de 3 luni în cadrul programului. 50 de studenti au invatat timp de 3 luni cum sa-si faca un startup in cadrul proiectului Innovation Labs, primul accelerator de business tech pentru studenți din România.

 

Peste 100 de invitați le-au adresat întrebări și au interacționat cu participanții în cadrul evenimentului de final găzduit de TechHub București – primul spațiu de birouri și evenimente din România dedicat afacerilor IT la început de drum.

 

4 premii au fost acordate de către un juriu format din: Radu Georgescu – Gecad Group, Todi Pruteanu – Microsoft România, Teodor Ceaușu – IXIA, Alex Marinescu – Electronic Arts, Daniel Dragomir – TechHub, Raluca Georgescu – Allegro Group, Daniel Enache – Media IQ, Diana Olar – Voucherry și Gabriel Iovu – Top HoReCa.

 

Premiul pentru Best Pitch (cea mai bună prezentare) a fost acordat Freemble (www.freemble.com), o aplicatie Android care te ajuta sa donezi lucrurile pe care nu le mai folosesti celor care au nevoie de ele.

 

Premiul pentru Best Prototype (cea mai bună implementare a unei idei) a fost câștigat de FeedSpot (http://feedspot.innovationlabs.ro), un nou sistem de fidelizare pentru restaurante, accesibil sub forma unei aplicatii pe telefonul mobil, care doreste sa inlocuiasca cardurile de fidelitate.

FeedSpot a câștigat și Premiul Publicului, obținut în urma unui vot prin sms la care au participat participanții la eveniment.

 

Premiul pentru Best Business a fost câștigat de Wyliodrin (http://www.facebook.com/wyliodrin), un serviciu ce permite programarea si controlarea placilor de dezvoltare direct din browser. Utilizatorul isi poate scrie, stoca si rula programele. El poate modifica si vizualiza parametrii acestora in timp real, indiferent de unde se afla placuta. Tot ce are nevoie utilizatorul este un browser si o conexiune la Internet.

TechHub București a oferit câștigătorilor premiului 3 luni de abonament de co-working în spațiul din București, timp în care își pot dezvolta prototipul.

 

Juriul a acordat și un Premiul Special al Juriului pentru Seenesthesis (http://seenesthesis.innovationlabs.ro), o aplicație pentru copii cu deficiențe de vedere prin care aceștia pot învăța și cunoaște obiecte simple din lumea reală folosind telefoane cu touch-screen.

 

Lista completă a aplicațiilor dezvoltate în program poate fi parcursă și aici: http://www.innovationlabs.ro/blog/innovation-labs-demo-day.html

 

Innovation Labs Demo Day a fost organizat de TechSoup România și TechLounge, cu sprijinul Microsoft România, și în parteneriat cu: TechHub București, TechAngels, Asociația Națională a Industriei de Software în România -ANIS, Simon Dietrich, Staropramen.

 

 

—–

Innovation Labs este un proiect comun al TechSoup România și TechLounge, cu sprijinul Microsoft România.

Alături de proiectul de 3 luni s-au aflat: Universitatea Politehnica din Bucuresti, How to Web, TechHub Bucuresti, Asociația Națională a Industriei de Software – ANIS, TechAngels, Simon Dietrich, Good Afternoon, IXIA, Adobe Systems Romania, Intel Romania, Electronic Arts Romania, Misys, RevoGames Solutions, Ubisoft, Starbucks, Staropramen, Simplus

Parteneri media: Adevărul, DasCloud, Softbinator.ro